Dit doen we

Laserparts.

De specialisten in maatwerk lasersnijden.

De wereld van lasersnijden verandert op dit moment sterk. De constante focus op korte levertijden, soms al binnen één werkdag en tegen de laagste kosten, zijn al bijna de standaard. Echter willen wij ons als Laserparts ook op andere vlakken onderscheiden. Naast snelheid en de beste prijs, onderscheiden wij, als Laserparts, ons in de samenwerking.

Onze toegevoegde waarde zit hem in het meedenken in zowel het product, de toepassing hiervan en de inzetbaarheid in het vervolg proces. Zo zorgen wij ervoor dat onze klanten een product krijgen dat optimaal benut kan worden in de keten en zorgen wij ervoor dat de gebruiker zo optimaal bediend wordt. Zo sluit ons team naadloos aan bij het team van de klant. Deze gedachte hebben we vertaald naar onze slogan, ‘Part of your team’.

Door de expertise en jarenlange ervaring die wij in huis hebben, kunnen we op ieder vraagstuk een antwoord bieden. Wij zien onze klanten als partners waar wij net dat stapje extra voor zetten zodat zij volledig op ons kunnen vertrouwen. Met het geavanceerde machinepark dat wij binnen Laserparts hebben kunnen wij onze klanten complete monodelen aanbieden, zodat zij hier verder geen omkijken meer naar hebben.

De enige manier om dit te kunnen doen in deze competitieve markt is om nauw samen te werken. Met ons ervaren team kunnen wij altijd op het hoogste niveau presteren, daardoor lopen wij net iets harder en werken wij net iets slimmer dan de ander. Dat is het DNA van Laserparts en daar zijn we trots op!

Daarom: Laserparts ‘Part of your team’.

Monodelen.

Wat zijn dat?

Monodelen zijn halffabricaten met alle gewenste bewerkingen die u direct kunt inzetten in het vervolg proces.

Om onze klanten zo goed mogelijk te ontzorgen, bieden we naast het op maat snijden van plaat, buis- en/of kokerprofielen een breed scala aan extra bewerkingen. Denk hierbij onder andere aan: zetten, boren, frezen, afbramen en eventueel oppervlaktebehandelingen. Zo zijn wij de one-stop shop voor al uw monodelen en garanderen wij korte doorlooptijden, scherpe prijzen en een grote mate van flexibiliteit.

Neem gerust contact met ons op zodat we samen kunnen kijken naar uw voordelen.

 

 

Plaat lasersnijden

Onze plaatlasersnijmachines vormen de basis van Laserparts, daarom zorgen wij dat ons machinepark altijd up-to-date is en dat wij over de nieuwste machines beschikken. Hierdoor kunnen we zeer efficiënt en snel werken en daar profiteren onze klanten weer van. Wij snijden eigenlijk alles, van dik tot dun, klein of groot in enkelstuks of seriewerk bij ons  maakt het niks uit!

Het machinepark bestaat uit twee fiberlasers van LVD en één CO2 laser van Mitsubishi.

Specificaties:

LVD Phoenix (6Kw)
Plaatgrootte tot 4000×2000
Snijvermogen RVS: 25mm
Snijvermogen Staal: 25mm
Snijvermogen Aluminium: 30mm
Snijvermogen Messing & Koper: 8mm

LVD Electra (10Kw)
Plaatgrootte tot 3000×1500
Snijvermogen RVS: 30mm
Snijvermogen Staal: 25mm
Snijvermogen Aluminium: 30mm
Snijvermogen Messing & Koper: 10mm

Mitsubishi (6Kw)
Plaatgrootte tot 3000×1500
Snijvermogen RVS: 30mm
Snijvermogen Staal: 12mm (O2), 25mm (N2)
Snijvermogen Aluminium: 15mm

Buis- en kokerlasersnijden

Naast het snijden van plaat snijden wij ook buis en kokerprofielen. Het machinepark bestaat op dit moment uit twee buislasers LT8 C02 en de LT Fiber, beide van het merk Adige. Hierbij kunnen we buizen en kokers van 12mm tot 225mm bewerken. In de tabel hierlangs zijn de complete specificaties weergegeven.

Met het buislasersnijden is het mogelijk om complexe vormen en kleine gaten direct in de buis en/of koker te snijden. De buislasers zijn zeer nauwkeurig en behalen een zeer hoge snelheid met het snijden van buis en kokermateriaal. Doordat wij onze buislaserafdeling zo flexibel mogelijk hebben ingericht kunnen wij zowel enkelstuks als seriewerk interessant aanbieden.

Specificaties:

LT8 (Co2 3.5Kw)
Laadlengte tot: 6500mm
Buis diameter: Ø12mm tot Ø225mm
Koker: maximaal 200x200mm
Rechthoekige koker binnen diameter: 280mm

Snijdiktes:
Staal: 6mm (N2), 12 mm (O2)
RVS: 6mm
Aluminium: 3mm
Overig: max 35kg/m, 3D snijden tot 45°, XY snijden

LT Fiber (3Kw)
Laadlengte tot: 6000mm
Buis diameter: Ø12mm tot Ø140mm
Koker: maximaal 140x140mm
Rechthoekige koker binnen diameter: 140mm

Snijdiktes:
Staal: 6mm (N2), 10 mm (O2)
RVS: 6mm
Aluminium: 6mm
Overig: max 15kg/m

Afbramen

Bij het lasersnijden ontstaan op de snijkanten van de producten vaak bramen en scherpe kanten van de producten. Deze scherpe randen zijn om meerdere redenen ongewenst. Daarom hebben wij zeer uitgebreide afbraammogelijkheden. Bij al onze plaatlaser-machines staan diverse Q-fin afbraam machines, zodat wij elk product snel en efficiënt kunnen afbramen. Het ontbramen zorgt o.a. voor de volgende voordelen:

– Geen scherpe bramen en kanten
– Handvriendelijk product
– Betere passing
– Coating hecht beter
– Product ziet er netter uit

Zetten

Om een compleet monodeel aan te kunnen bieden hebben wij een aantal extra machines in huis. Wanneer wij de producten hebben gesneden kunnen wij deze ook zetten op onze LVD TOOLCELL kantbank. Met perskracht van 220 ton en een bereik van 4080mm kunnen wij zo goed als elk product zetten. Doordat wij werken met LVD software voor zowel onze plaatlasers als zetbank sluiten de programma’s voor beide bewerkingen naadloos op elkaar aan.

Frezen

Naast het lasersnijden kunnen wij bij Laserparts ook verspanen. Wij hebben een 3-assige freesbank en een CMA boorstraat zodat wij bijvoorbeeld ook een kamer of een schuine kant aan het product kunnen maken. Op deze manier kunnen wij een nog completer product aanbieden.

Boren, tappen, soevereinen, vloeiboren

Om ervoor te zorgen dat wij een zo compleet mogelijk product hebben kunnen wij ook in huis, boren, tappen, soevereinen en vloeiboren. Zo worden producten voorzien van gaten en kunnen wij deze voorzien van schroefdraad. Met twee taparmen, gebeurt dit snel en efficiënt.

Oppervlaktebehandeling

Naast het produceren van monodelen kunnen wij ook de oppervlakte of nabewerking voor u verzorgen. Wij kunnen dit niet in huis, maar besteden uit bij onze ervaren partners. Zo weten wij zeker dat onze kwaliteit gewaarborgd blijft.
Oppervlaktebehandelingen die wij onder andere voor u kunnen verzorgen zijn: (cleanroom) reinigen grade 4 of 2, stralen, poedercoaten, natlakken, verzinken, anodiseren, beitsen en passiveren