Lasersnijden staal

Staal lasersnijden op hoge kwaliteit

Laserparts, een bedrijf dat onderdeel is van Bax Metaal, is gespecialiseerd in het snijden van laser, RVS en aluminium. Wij doen dit met grote nauwkeurigheid, op het hoogste kwaliteitsniveau. Wij kunnen uw opdracht snel realiseren, aangezien we met korte lijnen werken en alle expertise voor het uitvoeren van klussen in eigen huis hebben. Wij hebben een grote hoeveelheid staal, aluminium en RVS op voorraad om alle benodigde werkzaamheden mee uit te kunnen voeren. Voor staal lasersnijden op maat bent u bij ons dan ook aan het juiste adres!

Lasersnijden staal, wat houdt het in?

Met een laser door staal heen snijden is een snelle, effectieve manier van snijden. Door de kracht en intensiteit van de laser kan er zeer snel gesneden worden, en kan dit staal lasersnijden heel accuraat gebeuren. Een laser is een electromagnetische stralingsbron, waarbij het licht met grote intensiteit wordt uitgestraald. De straal zelf is nog geen milimeter dik, waardoor er fijne bewerkingen gemaakt kunnen worden. Bij Laserparts kunnen we zowel plaatlasersnijden als buislasersnijden. Beide soorten machines hebben hun eigen specificaties. Voor het plaatlasersnijden hebben we wel vier installaties voor u klaarstaan, voor het buislasersnijden een. Deze installaties zijn 24 uur per dag voor uw opdracht beschikbaar. U kunt er daarbij zeker van zijn dat we ons werk accuraat doen. We beschikken over een Faro-meetarm waarmee we producten en complexe vormen kunnen 3D-meten. Dit kunnen we uitvoeren tot een nauwkeurigheid van 0,03 mm.

Voordelen van het lasersnijden van staal

Er zijn legio voordelen op te noemen van het staal snijden met een laser. Om te beginnen is het een zeer nauwkeurige manier van snijden. Dankzij het aansturen door computers is het mogelijk om complexe vormen te snijden. Hierdoor, alsmede door de intensiteit van de laserstraal, is het mogelijk om zeer snel te werken. Door de nauwkeurigheid van de gebruikte methode is er ook weinig materiaalverlies. Bijkomend voordeel is ook dat een laser op elk gewenst punt in het metaal kan beginnen te snijden. U kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie. We kunnen dan samen bekijken wat uw wensen zijn.